Test menustructuur Luna Bodymindtrainingen
METHODEN

Vrijmaken van je levensenergie en levenslust

Luna Bodymind Trainingen gebruikt onder meer de methodes Emotioneel Lichaamswerk (ELW)® en Trance Dance™. Door deze ervarings- en lichaamsgerichte methodes krijg je meer levensenergie en levenslust. Je komt in contact met je gevoel, je innerlijke kracht & kwaliteiten en met datgene wat voor jou belangrijk is. Met doelgerichte opdrachten oefen je om de vrijgekomen energie in te zetten om een positieve bijdrage te leveren aan je omgeving.

'Lichaamsbewustzijn = zelfbewustzijn = ontwikkeling = groei'
Je lijf weerspiegelt hoe je in het leven staat. Vaste overtuigingen en patronen in je levens- en werkwijze komen tot uitdrukking in je lichaamshouding. Bijvoorbeeld: iemand die letterlijk en figuurlijk gebukt gaat onder alle lasten die ze van iedereen op haar schouders neemt. Zodra jij je daar bewust van bent, heb je de keuze om de regie te nemen in je leven. Het is essentieel dat dan ook je lijf mee gaat in deze beweging. Je maakt je lichaam losser, en daarmee ook je gevoelsleven en denkpatronen.
Je neemt je ruimte in en gaat staan voor jezelf.


Emotioneel Lichaamswerk (ELW)®
De methode ELW is ontwikkeld door onder meer Geert van Coillie en Ted Wilson. De methode ELW combineert bio-energetica (Alexander Lowen) met onder meer ademwerk, Reichiaans lichaamswerk (Wilhelm Reich), encountertechnieken, body&mind awareness, meditaties, Gestalt, coaching en counselling.

ELW biedt handvatten om door middel van uitgekiende lichaamsoefeningen opnieuw contact te maken met je lichaam en de daarin opgeslagen spanningen. Resultaten zijn:

  • je wordt je bewust van je lichaamssignalen;
  • je gaat luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft;
  • je wordt je bewust van je emoties en je wordt emotioneel vaardiger;
  • je krijgt meer doorstroming in je lijf, waardoor er ontspanning kan komen in over(aan)gespannen spieren, of waardoor onderspannen of slappe spieren versterkt worden. Hierdoor word je krachtiger, energieker en kom je steeds meer in je kwaliteit te staan.

Voor meer info zie: BeTTEL, Beroepsvereniging voor Trainers en Therapeuten Emotioneel Lichaamswerk

Trance Dance
Een Trance Dance Experience is een ritueel dat ontwikkeld is door Frank Natale . Doel van de Trancedans is om je aandacht naar binnen te richten, je missie te ontdekken en je innerlijke kracht te versterken. Eén van de kenmerken van Trance Dance is dat je danst met een blinddoek om. Daardoor ben je niet bezig met je omgeving en houd je alle energie bij jezelf. Omdat alle deelnemers een blinddoek of bandana om hebben, word je niet bekeken door anderen en beweeg je vrij. Je danst op unieke muzikale soundtracks met dynamische percussieritmes. Samen met specifieke ademhalingstechnieken zorgt dit dat je nog makkelijker loslaat en met je aandacht uit je hoofd komt.

Doordat je voor elke Trance Dance Experience een eigen specifieke intentie kiest, wordt je ervaring een reis naar je innerlijke kracht, soul & spirit. Ook wordt je missie in dit leven steeds duidelijker.

Meer info over Trance Dance vind je op: www.trancedance.com, de site van Wilbert Alix (directeur van het Natale Institute International).

 
Copyright 2009 | Luna Bodymind Trainingen | Disclaimer | Sitemap | Colofon | Algemene Voorwaarden